Pluimveeweb: Leghennenbedrijf van Van Deurzen wordt 7 april geveild

31-03-2016

Het leghennenbedrijf van Huub van Deurzen in Groesbeek wordt volgende week donderdag 7 april geveild in het Van der Valk Hotel in het Brabantse Vught. Het bedrijf levert naar schatting ongeveer 1,7 miljoen euro op.

De hypotheekveiling is het resultaat van een slepend conflict tussen de pluimveehouder en schuldeiser TRT Investments over het aflossen van een hypotheekschuld. De stallen staan al geruime tijd leeg, schrijft Boerenbusiness op woensdag 30 maart.

De partijen hebben eind 2011 een betalingsregeling getroffen, waarbij Van Deurzen de restschuld van de hypotheek van in totaal 2 miljoen euro in 2 termijnen ging terugbetalen. Hiervan is 1 miljoen euro ook daadwerkelijk afgelost.

Onduidelijkheid over milieuvergunning

Welke mogelijkheden een koper van het bedrijf heeft is niet duidelijk. Volgens René van Bakel, woordvoerder namens TRT Investments, heeft het pluimveebedrijf eind vorig jaar een milieuvergunning verkregen voor het houden van 300.000 leghennen.

Dit besluit wordt echter aangevochten door milieuorganisaties, dus het is geen garantie dat deze vergunning op het bedrijf blijft rusten. Over de status van de vergunningen kon een woordvoerder van de provincie Gelderland geen informatie geven.

Tekst:Tom Schotman & Boerenbusiness

 
 

Inloggen op de ledenportal