Pluimveeweb: Rabobank: Uitstel van betaling voor boeren na extreme buien

30-06-2016

De Rabobank komt boeren in Brabant en Limburg die zijn gedupeerd door het extreme weer tegemoet. Met een aantal noodfaciliteiten wil de bank op de korte termijn de financiële problemen bij de getroffen ondernemers te kunnen voorkomen en verlichten.

De noodfaciliteiten die de bank in samenspraak met getroffen bedrijven kan treffen zijn: uitstel van aflossingen, uitstellen van inperking van seizoenkredieten of een overbruggingslening sluiten. Ook DLL en de Rabo Groenbank werken mee om in de komende maanden de getroffen bedrijven te helpen en te zorgen dat ze kunnen beschikken over de benodigde liquiditeit.

Informatie via de lokale bank
De door het noodweer getroffen ondernemers krijgen van hun lokale Rabobank informatie over de noodfaciliteiten. Het gaat om klanten van de Rabobanken Peelland Zuid, De Kempen, Peel Noord, Dommelstreek, Horst-Venray, Helmond en Land van Cuijk & Maasduinen.

De Stichting Coördinatie Calamiteitenbestrijding Glastuinbouw (CCG) heeft laten weten dat zij de situatie als gevolg van het noodweer als een calamiteit behandelt. Interpolis heeft mede namens de Rabobank nauw contact met de CCG om activiteiten optimaal op elkaar af te stemmen.

Het noodweer van 23 juni met extreme hagelbuien in Brabant en Limburg heeft een miljoenenschade aangericht bij meer dan honderd land- en tuinbouwbedrijven. De door hagelschade vernielde kassen en stallen zijn overwegend te vinden in de regio Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg.

Tekst:Fenneke Wiepkema

 
 

Inloggen op de ledenportal