Pluimveeweb: In Ovo genomineerd voor innovatieprijs

07-09-2016

Leiden, woensdag 7 september 2016
Het Leidse bedrijf In Ovo is één van de tien finalisten voor de titel Nationaal Icoon 2016. Deze prijzen reikt het Ministerie van Economische Zaken iedere twee jaar uit aan baanbrekende innovaties voor maatschappelijke knelpunten.

In Ovo heeft een techniek ontwikkeld om het geslacht van kippeneieren te bepalen, die geschikt is voor toepassing op grote schaal in een broederij. Dit was eerder niet mogelijk. In Ovo heeft de techniek op kleine schaal getest in een Nederlandse legbroederij en is nu een prototype aan het ontwikkelen. In Ovo streeft ernaar begin 2018 het apparaat op de markt te brengen.

Van de 65 inzendingen is In Ovo als een van de tien finalisten genomineerd. „We zijn uitermate trots dat we als klein bedrijf bij de beste tien innovaties zitten”, zegt Wouter Bruins van In Ovo. Hij heeft samen met zijn compagnon Wil Stutterheim In Ovo opgericht. 

Naast In Ovo zijn multinationals zoals ASML en Tata Steel genomineerd voor de innovatieprijzen. In het najaar van 2016 worden de drie Nationale Iconen 2016 bekendgemaakt.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal