Pluimveeweb: Geslaagde ForFarmers Ladiesday

12-09-2016

Op vrijdag 9 september organiseerde ForFarmers de Ladies Day in Burgers' Zoo in Arnhem. Een dag in het teken van 'Verhalen die het waard zijn om te delen.'

Een geslaagde dag met ruim 800 dames die de ochtend- of middagsessie bezochten. Yvon Jaspers nam de bezoeksters mee langs inspirerende, ontroerende en humoristische verhalen van ladies binnen en buiten de agrarische sector. Verhalenexpert Cor Hospes kwam met vele mooie voorbeelden van hoe je een boodschap krachtig kunt overbrengen en anderen kunt raken met je verhaal.

Vertel je eigen verhaal
Maartje Gussinklo, woordvoerster mmmEggies, Caroline van der Plas, communicatiedeskundige NVV en oprichtster Boerburgertweet en Karin van der Toorn melkveehoudster, LTO Salland en Wakkere Boerin zaten in het panel om te vertellen hoe zijn denken over de verbinding tussen boeren en burgers. De boodschap was helder: „Durf je eigen verhaal te vertellen. Deel je trots over de boerderijen. De boerinnen zijn aan zet, niet de vakbonden.”

Kracht van social media
De panelleden testten de kracht van social media en plaatsten tijdens de middagsessie een selfie. Het originele bericht is inmiddels 275 keer geretweet en 143 keer gedeeld op facebook. Maartje Gussinklo: „Je kunt als boer of boerin positief in het nieuws komen, maar je moet er wel moeite voor doen. Ben niet bang om je verhaal te doen. Het werkt.”

De dames kregen voor of na de sessie gratis toegang tot Burgers Zoo en Landleven in het Openlucht Museum.

De volgende Ladies Day is op 23 juni 2017 op de Farm & Country Fair in Aalten. Dames noteer het alvast in jullie agenda!

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal