Pluimveeweb: Blij met een Ei deelt bodywarmers uit

08-12-2016

Blij met een Ei geeft haar leden en sponsors bodywarmers als dank voor hun bijdrage. En een goede manier om via persoonlijke uitstraling de gezondheid van eieren te promoten.

Een leuke bodywarmer in de frisse kleuren van de stichting met opdruk ‘Elke dag een ei, op je gezondheid’.

Dank voor de steun
„Vorig jaar hebben we de leden een beachflag gegeven om de legpluimveebedrijven meer uitstraling te geven. Dit jaar aandacht voor de persoonlijke uitstraling”, zegt Alex Janssen, voorzitter van Stichting Blij met een Ei. „Kom letterlijk uit de stal en deel je enthousiasme en passie”,  is zijn boodschap. De Stichting bedankt haar leden en sponsor die de acties van Blij met een Ei en de mmmEggies mogelijk maken.

Samenwerking
Blij met een Ei werkt samen met de mmmEggies, legpluimveehoudsters die het Nederlandse ei promoten. De voorzitter betreurt het dat, sinds het verdwijnen van het Productschap, de legpluimveesector niet in staat is om de jaarlijkse eierconsumptie in beeld te krijgen. Alex Janssen: „Ik geloof dat de acties vanuit de primaire sector, zoals eieren promoten bij de Wandelvierdaagse, op beurzen en markten, bijdragen aan de stijgende eierconsumptie. Samenwerking loont.”

Lespakket en beurzen
Momenteel is Blij met een Ei bezig om het bestaande lespakket te upgraden en in een nieuw jasje te steken. Ook wordt er een ontwerp gemaakt voor een kijkdoos voor basisschoolleerlingen die tijdens de Nederlandse Onderwijs Beurs van 24-28 januari in Utrecht geïntroduceerd wordt. De mmmEggies staan 1 week later van 2-5 februari op de Nationale Gezondheidsbeurs, ook in Utrecht. Al met al inspanningen waar we als sector en als individuele pluimveehouder trots op mogen zijn. Deze vrijwilligers doen het toch maar.

Word lid of sponsor
Samen het imago van het Nederlandse ei promoten en goede voorlichting geven. Daar staat Blij met een Ei voor. Legpluimveehouders én opfokkers kunnen lid worden en bedrijven sponsor. Erfbetreders kunnen voor € 50,- per jaar vriend worden van de mmmEggies.

„We bouwen verder aan ons imago. Dat kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben we geld en tijd nodig. Interesse in een bestuursfunctie bij Stichting Blij met een Ei, mmmEggie worden of vrijwilligerstaken vervullen? Geef dit door aan het secretariaat. Positieve energie gegarandeerd”, aldus de enthousiaste voorzitter.

Extra bodywarmers en andere maten zijn bij te bestellen via Blij met een Ei.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal