Boerderij: Pluimveeverbinder Jan Workamp ontvangt Anne Veenbaas-penning

20-09-2024

Redactie

Hans Bijleveld

redacteur pluimveehouderij

Jan Workamp, zelfstandig adviseur pluimveehouderij, ontving voor zijn inzet voor de Nederlandse pluimveehouderij de Anne Veenbaas-penning. Deze penning werd hem op donderdag 19 september uitgereikt door Geart Benedictus, voorzitter van het Anne Veenbaas-fonds. Dit gebeurde tijdens de viering van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse tak van de World Poulty Sciences Association (WPSA) in het Openluchtmuseum in Arnhem.

Workamp werd bij de uitreiking omschreven als een oplossingsgerichte verbinder die werkt voor het geheel, die met concrete plannen komt waarin hij anderen kan meenemen, die rekening houdt met gevoeligheden bij alle partijen en goed aanvoelt wat haalbaar is. Hij weet mensen met tegengestelde belangen aan tafel te krijgen en te houden. Hij houdt ook rekening met de economie van plannen. “Jan Workamp is het type verbinder en volhouder die meerwaarde brengt in de dierhouderij en diergezondheid. Door zijn integrale aanpak komt die meerwaarde tot uiting bij alle betrokken partijen, zowel de pluimveehouders, de maatschappij als de dieren zelf”, zo sloot Benedictus af.

Betrokken bij allerlei initiatieven

Jan Workamp werkte in het pluimveepraktijkonderzoek, in het pluimveebedrijfsleven (eendenintegratie DuckTo-Tomassen en De Heus voeders) en was elf jaar lang sectormanager pluimvee bij GD. In 2015 werd hij zelfstandig adviseur pluimvee. In die hoedanigheid was hij betrokken bij allerlei initiatieven, onder meer vanuit het Poultry Expertise Centre in Barneveld (waar hij betrokken was bij de oprichting van het Meldpunt Fipronil) en is hij als projectmanager bij het Praktijkcentrum Emissiereductie in de Veehouderij (PEV) kartrekker van verschillende projecten. Ook is hij voorzitter van de Taskforce uitfaseren doden eendagshaantjes. En secretaris van Stichting Wereldei Dagen.

Workamp was voor de penning voorgedragen door de LTO-vakgroep Pluimveehouderij/NOP en prof. dr. Sjaak de Wit, hoogleraar Integrale Pluimveegezondheidszorg.

Workamp is eerder dit jaar benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet voor de pluimveesector en de samenleving.

 

 

 
 
 

Inloggen op de ledenportal